First Novel

First Novel
Mujahadah Cinta

Sunday, 16 December 2012

Shooting + Behind The Scenes Bebas Palestin

Alhamdulillah. Semalam berpeluang lagi sekali join Shooting Bebas Palestin (Behind The Scenes) selepas Shooting di UPM hari tu. Belum sempat nak ceritakan kenangan 'berharga' sepanjang mengikuti shooting di UPM bersama kumpulan nasyid Inteam, Nowseeheart & Rabbani. Even kepenatan dan kepanasan dengan terik mentari tetapi rasa puas hati mengatasi segalanya.

Palestin! U're Not Alone. Inilah tanda kami menyayangi saudara di Palestin. Kepanasan dan kepenatan serta peluh-peluh kecil ini diharapkan menjadi bukti pengorbanan dan perjuangan kami walaupun kami tidak ke Gaza dan merasai penderitaan mereka di sana. Kami sentiasa menyokong dan mempertahankan Bumi 'Anbiya Gaza. 

Apakah yang kita mampu lakukan lagi selain berdoa, berdoa dan teruskan berdoa untuk Gaza walaupun Gencatan Senjata telah pun diumumkan. Bukan sehari dua mereka dibedil Zionis Israil malahan, berminggu-minggu. Pelbagai bentuk seksaan yang dilakukan ke atas pejuang Islam di Gaza tanpa belas kasihan. Kanak-kanak dikelar, dibunuh dengan kejam. Orang tua dan wanita yang lemah juga turut menjadi mangsa kerakusan Israil yang zalim dan kejam. 

Kesakitan. kepedihan, kesengsaraan langsung mereka tidak ambil peduli. Apa yang mereka tahu, Bumi Islam perlu dipertahankan. Masjid Al-Aqsa perlu dipertahankan. Betapa besarnya pengorbanan pejuang Gaza kepada Islam. Berjuang sehingga ke titisan darah yang terakhir. Mampukah kita seperti mereka? Tepuk dada tanya Iman. 

Dan semalam pada 15/12/2012, sekali lagi saya dan dua orang sahabat, menghadirkan diri di set shooting Bebas Palestin di Flat Pekeliling bersama TheVIDEOGRAPHERZ dan kumpulan SAUJANA. Walaupun diuji dengan nyamuk yang banyak, tapi kami sangat happy. Akhi-akhi Saujana tersangatlah sporting. Contoh artis nasyid terbaik :)

Shooting MTV Bebas Palestin at UPM ~ Inteam, Nowseeheart & Rabbani

Behind The Scenes Bebas Palestin at Flat Pekeliling ~ Saujana Part


No comments:

Post a Comment